Ілюстрація REUTERS

На півдні Одещини стартував круїзний сезон.

Як повідомили УНІАН у прес-службі державного підприємства «Адміністрація морських портів України», 1 квітня морський порт «Усть-Дунайськ» прийняв перше в новому круїзному сезоні пасажирське судно.

Теплохід «Вікторія» під прапором Мальти ошвартувався біля причалу морського вокзалу міста Вилкове, в якому розташовано адміністрацію порту «Усть-Дунайськ».

Відео дня

Читайте такожДо Мукачева прибув перший поїзд зі словацького Кошице (фото)

«За даними Усть-Дунайського філії АМПУ, на борту судна - 140 туристів, які прибули до української Венеції (так називають місто Вилкове - УНІАН) з Австрії. Це перший зі 40 суднозаходів круїзних теплоходів, які очікуються в 2019 році в морському порту «Усть-Дунайськ», - повідомили у прес-службі.

Зазначається, що збільшення кількості пасажирських суден, які приймає порт «Усть-Дунайськ», спостерігається третій рік поспіль. У 2018 році цей порт відвідали понад 5 тисяч круїзних пасажирів.

Раніше в інтерв'ю УНІАН керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс заявив, що не бачить необхідності в існуванні філій адміністрації в маленьких портах, у числі яких - «Усть-Дунайськ». За його словами, цей порт - у числі збиткових, вантажі йдуть у великі порти, а утримувати окрему адміністрацію тут економічно необґрунтовано. Тому планується підпорядкувати «Усть-Дунайськ» адміністрації Ізмаїльського морського порту. Також розглядається можливість передачі активів порту в оренду приватним інвесторам або муніципалітетам.

Довідка УНІАН. Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» - державне підприємство, розташований в південній частині Жебріянської бухти Чорного моря і стикається з Очаківським гирлом річки Дунай. Управління порту знаходиться в смт Вилкове Одеської області.

Загальна площа території порту - 15 га, площа акваторії - 60 га. Морський підхідний канал до порту має протяжність 7 км і веде до трьох якірних стоянок для великотоннажних суден. Робочі глибини загублені.

Ще один з'єднувальний канал довжиною в 1,5 км пролягає від ковша порту до рукава Прорва.