Цінителі полуниці під час фестивалю мають можливість спробувати різноманітні сорти цієї ягоди / фото УНІАН

Поблизу Житомира, у селі Висока Піч вперше проходить міжнародний фестиваль полуниці.

Як передає кореспондент УНІАН, захід відбувається на території колишнього військового містечка.

Читайте такожУ Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль повітряних зміїв (відео)

Відео дня

Під час фестивалю діють понад 6 локацій, участь у ньому беруть більш як 50 майстрів з України та з-за кордону, працюють виставки, на яких представлено більш ніж 100 різнопланових експонатів.

Поціновувачі полуниці під час фестивалю мають можливість скуштувати найрізноманітніші сорти цієї ягоди. Полуницю представили місцеві домогосподарства та гості з-за кордону. На фестиваль прибули учасники з Миколаївської, Полтавської та Львівської областей, а також з Білорусі та Естонії.

Під час фестивалю проходить футбольний дитячий турнір / фото УНІАН

Відвідувачі фестивалю можуть не тільки безкоштовно їсти полуницю, а й взяти участь у майстер-класах з виготовлення полуничних вареників та випікання млинців.

Також на фестивалі полуниці працює виставка виробів майстрів народної творчості, відбувається концерт, для дітей проводяться різноманітні конкурси та інші розваги. Крім того, під час фестивалю проходить футбольний дитячий турнір.

За словами організаторів фестивалю полуниці, він не є комерційним проектом і проводиться з метою стати традиційним - так званою “щорічною літньою родзинкою Житомирщини”, оскільки село Висока Піч здавна славиться як полуничний край. В цьому селі й у найближчих селах надзвичайно розвинене вирощування цієї ягоди. Також організатори подбали про підвезення усіх бажаючих з Житомира до місця фестивалю.

Триватиме захід до вечора.

Поціновувачі полуниці під час фестивалю мають можливість скуштувати найрізноманітніші сорти цієї ягоди / фото УНІАН