Аеропорт "Жуляни" / REUTERS

Аеропорт Жуляни припинить прийом і відправку рейсів на 10 днів у вересні у зв'язку з проведенням ремонту злітно-посадкової смуги.

Про це стало відомо avianews.com зі своїх джерел.

Читайте такожВ аеропортах Грузії туристам даруватимуть вино

Відео дня

Підприємство вже випустило NOTAM A1437/19 (інформація про зміни в правилах проведення та забезпечення польотів), в якому вказало терміни закриття аеродрому з 09:00 2 вересня до 09:00 12 вересня за київським часом.

Про майбутнє закриття Жулян на ремонт смуги керуюча повітряними воротами компанія «Майстер-Авіа» почала повідомляти авіаперевізників, що обслуговуються в аеропорту. На час проведення робіт їм пропонується тимчасово переїхати в аеропорт Бориспіль.

avianews.com направило запити в аеропорт Жуляни про причини майбутнього ремонту смуги, а також в аеропорт Бориспіль щодо готовності обслуговувати додаткові рейси.

У 2017 році аеропорт Жуляни вже проводив ремонт смуги. Тоді на час робіт аеродром був закритий для прийому і відправлення літаків з 14 по 24 травня 2017 року. Ремонт проводився на кошти КП «Міжнародний аеропорт «Київ», у власності якого знаходиться аеродром. Згідно з даними системи Prozorro, вартість послуг підрядника — компанії Onur склала 24,75 млн. грн.

Під час робіт авіакомпанії, включаючи найбільшого клієнта аеропорту Жуляни лоу-коста Wizz Air, перенесли польоти в аеропорт Бориспіль.

Повна реконструкція та подовження смуги на кошти державного бюджету в аеропорту Жуляни проводилися в 2008 році. Це дозволило повітряним воротам розширити список літаків, які можуть обслуговуватися на аеродромі, включивши в нього найпопулярніші середньомагістральні авіалайнери сімейства Boeing 737 та Airbus A320.