Ілюстрація / REUTERS

Задуха, потяги без кондиціонерів та маршрутки без пасків безпеки - ось що чекає відпочивальників, які планують поїхати на узбережжя Чорного або Азовського морів та у Карпати.

На чому доїхати до моря, якщо у вас немає власного авто, скільки це коштує та наскільки комфортною буде мандрівка, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЛише третина українців відпочиває за кордоном - дослідження

На термометрі у вагоні +31°, потяг ще не рушив, а пасажири вже мокрі, адже немає жодного кондиціонера. Задуха як у плацкартному вагоні за 160 гривень, так і в купейному, проїзд в якому коштує 324 гривні.

Не гарантує наявність кондиціонера і придбаний майже за тисячу гривень квиток у СВ вагоні. Тож, 11 годин у душогубці – такий шлях до моря.

В "Укрзалізниці" запевняють, що із близько 3000 вагонів із кондиціонерами майже половина.

Комфортніше дістатися до моря можна автобусом віп-класу. У ньому є, зокрема, кондиціонер та безкоштовний вай-фай. Проїзд коштуватиме 415 гривень. До Одеси автобус прямуватиме 7 годин. Такими автобусами можна доїхати ще й до Херсона, Львова та Миколаєва.

Своєю чергою, на маршрутці до Одеси обіцяють довезти за 6 годин. Квиток обійдеться в 400 гривень. Але умови набагато гірші.

До моря можна дістатися ще й на автомобілі з водієм, який прямує на курорти, домовившись через сервіс BlaBlaCar.

Як повідомляв УНІАН, раніше журналісти проінспектували дороги до найпопулярніших українських курортів, аби дізнатися, як краще дістатися до моря на автомобілі.