На Рош Ха-Шана до України щороку приїжджають десятки тисяч хасидів / Фото УНІАН

Державна авіаційна служба України схвалила заявки трьох українських авіакомпаній на виконання рейсів до Тель-Авіва (Ізраїль).

Про це повідомляється на сайті Державіаслужби. 

Читайте такожSkyUp із жовтня запустить кілька нових рейсів по Україні

Відео дня

При цьому двом авіакомпаніям - «Роза Вітрів» та «Атласджет Україна» - надано право виконувати рейси між Києвом та Тель-Авівом на час святкування Єврейського Нового року для перевезення хасидських паломницьких груп, тоді як авіакомпанія Sky Up отримала право на виконання рейсів до Тель-Авіва зі Львова та Запоріжжя на необмежений строк.

Зокрема, авіаційна компанія «Роза Вітрів» отримала право на експлуатацію повітряної лінії "Київ – Тель-Авів (Держава Ізраїль) – Київ" з частотою 16 рейсів на тиждень з 23 вересня до 6 жовтня 2019 року.

Авіакомпанія «Атласджет Україна» зможе виконувати рейси  "Київ – Тель-Авів (Держава Ізраїль) – Київ" з частотою 7 рейсів на тиждень у період з 25 вересня до 3 жовтня 2019 року.

Водночас Авіакомпанія SkyUp зможе отримати права на експлуатацію повітряних ліній: "Львів – Тель-Авів (Держава Ізраїль) – Львів" (частота: 3 рейси на тиждень) та "Запоріжжя – Тель-Авів (Держава Ізраїль) – Запоріжжя" (частота: 3 рейси на тиждень), починаючи з 1 жовтня 2019 року на необмежений строк.

Зазначимо, Єврейський Новий рік, також відомий як Рош Ха-Шана, є одним з найважливіших свят для іудеїв. Кожного року він припадає на різні дати, у 2019 році це період з 30 вересня по 1 жовтня.

Традиційно у цей період до українського міста Умань (Черкаська область) приїжджають десятки тисяч хасидів з усього світу, щоб відсвяткувати Рош Ха-Шана біля могили духовного лідера послідовників брацлавського хасидизму - цадика Нахмана,