Туристи в Римі / REUTERS

Сьогодні, 27 вересня 2019 року святкують Всесвітній день туризму.

У сюжеті "Сніданок 1+1" найпопулярніші туристичні напрямки світу та чим може пишатися Україна, передає ТСН.

Туристів із кожним роком стає все більше. І аби така позитивна тенденція зберігалася, 40 років тому підрозділ ООН - Всесвітня туристична організація започаткувала День туризму. Щороку він має свою тему.

Відео дня

Агенціям, туристичним хабам та сувенірним лавкам туристи приносять колосальні прибутки. Але жителі найпривабливіших міст - Барселони, Венеції та Парижа часто виїжджають подалі від галасливого натовпу. І не дивно, адже їхні міста та країни увійшли в топ-10 туристичних магнітів світу.

Читайте такожЕксперти нарахували майже 100 популярних туристичних напрямків, що не витримують напливу туристів

Разом із ними ще Сполучені Штати, Китай, Британія, Німеччина, Мексика, Таїланд і Туреччина.

Україна ж у світовому рейтингу на 27 місці за популярністю серед туристів. Американський CNN навіть склав топ-11 українських туристичних перлин. На перших сходинках магічний Львів та чарівні Чернівці. Самі ж українці найбільше полюбляють подорожувати в Київ та Одесу.

Всесвітній день туризму встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації 1979 року в іспанському місті Торремолінос. У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації - головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.

У вересні 1999 року на XIII сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що проходила у м. Сантьяго (Чилі), Україну було обрано до Виконавчої ради організації.