Ілюстрація / REUTERS

Аеропорт Одеса 16 лютого завершив переведення вильотів рейсів усіх авіакомпаній в новий термінал. Таким чином, новий аеровокзальний комплекс тепер обслуговує всіх мандрівників, які прибувають і вирушають.

Про це повідомляє avianews.com.

Читайте такожВ ОАЕ для туристів відкрили історичний парк (фото)

Відео дня

Більшість авіакомпаній перейшли в новий термінал 26 грудня 2019 року. У старому будинку, побудованому в 1961 році, до 16 лютого ще продовжував обслуговуватися лоу-кост Ryanair. В аеропорту тоді це пояснили бажанням авіакомпанії виконувати посадку пасажирів у літак без використання автобусів.

Зі старого терміналу люди могли пройти до літака пішки, тоді як при використанні нового - вони доставляються за допомогою автобусів. Це пов'язано з неготовністю нового перону.

Новий термінал в Одесі почали будувати у 2012 році. Він має площу 29 тис. кв. метрів і передбачає можливість встановлення чотирьох телетрапів, тоді як площа радянського аеровокзалу становить 8 тис. кв. метрів.

У 2017 році в нову будівлю перевели приліт внутрішніх і міжнародних рейсів. З 2019 року тут почали обслуговувати вильоти спочатку внутрішніх, а потім міжнародних рейсів.

На першому поверсі будівлі розташована зона реєстрації пасажирів, що вилітають і зал прильоту. На третьому рівні мандрівники проходять контроль на авіаційну безпеку, після чого потрапляють в зал вильоту. Пасажири міжнародних рейсів додатково проходять митний і паспортний контроль.