Україна робить відповідний крок назустріч партнерам / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України очікують, що Австралія, Кувейт та Саудівська Аравія пом'якшать візові процедури для українців у відповідь на запровадження з 1 серпня для громадян цих країн безвізового режиму.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС, про це йшлося під час зустрічей т.в.о. директора департаменту консульської служби МЗС Романа Недільського з послами Австралії Меліссою О’Рурк, Держави Кувейт Рашедом Хаммад Аль-Адвані та Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом аль-Мусгером.

Зокрема, сказано, що Україна робить крок назустріч партнерам: громадяни Австралії, Кувейту та Саудівської Аравії, а також ряду інших держав зможуть подорожувати до України без віз, згідно з указом президента України від 21 лютого 2020 року № 289.

Відео дня

Читайте такожУкраїна підписала угоду про безвіз із екзотичною острівною країною

«Такий крок покликаний стимулювати розвиток туризму в Україні, надати потужного імпульсу розвиткові двосторонніх відносин, створити сприятливі умови для активізації економічної співпраці та залучення іноземних інвестицій. Українська сторона очікує, що цей крок стане підґрунтям для подальшої лібералізації візових процедур для громадян України», - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку Недільський вручив главам дипмісій відповідні офіційні ноти МЗС України.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський схвалив безвіз для ряду країн. Так, з 1 серпня встановлюється безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію країни для громадян Австралії, Нової Зеландії, Королівства Бахрейн, Держави Кувейт, Султанату Оман, Саудівської Аравії.