«Цифрові COVID-сертифікати вже доступні першим користувачам «Дія» / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Українські COVID-сертифікати, які з 1 липня почали видавати в тестовому режимі, стали доступні першим користувачам мобільного додатку та порталу "Дія".

Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Цифрові COVID-сертифікати вже доступні першим користувачам "Дія", - написав він.

Відео дня

За його словами, головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію.

Також Вискуб відзначив, що перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня Мінцифри планує запустити також цифрове відображення даних про ПЛР-тестування та інформацію для тих, хто перехворів.

Окрім цього, заступник міністра повідомив, що на цьому тижні Мінцифри розпочне самооцінку готовності до визнання наших сертифікатів країнами-членами ЄС, після чого буде офіційна оцінка та процес укладання міжнародних угод.

Читайте такожЗМІ дізналися, з якими країнами Україна веде переговори щодо визнання COVID-сертифікатівЯк повідомляв УНІАН, в Україні з 1 липня почалася пілотна експлуатація в тестовому режимі так званих "ковідних сертифікатів". Це документ, який буде генеруватися в застосунку "Дія" або на порталі "Дія". Для того, аби його згенерувати, людина повинна пройти повний курс вакцинації і дати запит в "Дію" для генерування цього сертифікату".

За словами генерального директора Центру громадського здоров'я України Романа Родини, українські COVID-сертифікати, які сьогодні починають видавати у тестовому режимі, визнаватимуться в Європейському Союзі, але багато країн ще не дозволили в'їзд українцям у період пандемії коронавірусної хвороби.