Неймовірний Дубай / фото REUTERS

Дубай – один із найбільш обожнюваних туристами еміратів ОАЕ. Він руйнує стереотипи, робить неможливе можливим і має чим здивувати навіть найбільш вибагливого туриста.

Читайте такожАбу-Дабі з перших вуст: яке воно – найрозкішніше місто світу

Детальніше про відпочинок в Дубаї розповідає керівник напрямку ОАЕ Join UP! Анастасія Ляхоцька.

Відео дня

Мандрівка у сучасних реаліях – це мандрівка, що починається з безпеки. Місцева влада про все подбала: дозвіл на роботу отримали тільки ті готелі, торгівельні центри, архітектурні пам’ятки та ресторани, які пройшли програму  сертифікації щодо вимог і стандартів безпеки. Власне, за дотримання одних з найсуворіших превентивних заходів, Всесвітня рада з туризму та подорожей визнала Дубай безпечним напрямком для туризму.

Тепер про стереотипи. Дубай – це не обов’язково відпочинок за всі гроші світу, показна розкіш чи тусовка для обраних. Місто, наче лампа Аладдіна, виконає будь-яке з ваших бажань і залюбки запропонує житло й розваги відповідно до бюджету.

Панорама Дубаю / фото REUTERS

Про розваги. Бо без них неможливе це місто і саме за ними сюди щороку летять мільйони туристів з усіх куточків світу. Ось наш доволі скромний перелік того, куди точно варто навідатись:

  • Оаза посеред пустелі, або «Miracle Garden». Тут тисячі рослин квітнуть та вражають своїми масштабами в умовах 30-градусної спеки.
  • Дубайська опера, щоб отримати враження від архітектурних рішень та масштабів.
  • Тематичні парки «IMG WORLD» і «Dubai Parks», які розширюють межі свідомості.
  • Класична Бурдж Халіфа та штучні канали в районі Дубай Марина.
Знаменита Бурдж Халіфа / фото REUTERS

У цьому місті вам захочеться відчути себе дитиною і дозволити собі дивуватися.

Тут захочеться нову пару найстильніших кросівок, танці до ранку та екстриму. Тут захочеться підкорювати світ, вчити третю іноземну та обов’язково повертатися. Бо без цього ніяк.

Читайте такожПерський вояж за грудневою засмагою. Частина I

Про готелі. Хочете бути ближче до моря, влаштовувати ранкові променади й проводжати сонце на барі? Шукайте ідеальні варіанти на першій лінії штучного острову Пальма Джумейра. Приміром у новесенькому C Central Resort The Palm 5*, або ж Andaz Dubai The Palm - concept by Hyatt 5*.  А для тих, хто бажає реновації душі й тіла, рекомендуємо спланувати відпустку в The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel 4*. Такої кількості та якості оздоровчо-лікувальних процедур годі й шукати.

Хочете жити в самісінькому серці одного із найпрестижніших районів міста? Тоді ласкаво просимо до Дубай Марини. Прокидаєтесь ранком, замовляєте філіжанку запашної кави та споглядаєте ранкову метушню міста мрії. А як захочеться опинитися поза зоною урбаністичного доступу — 10-15 хвилин пішки, і ви біля моря. Найпопулярнішими у цьому районі вважаються Jannah Place Dubai Marina Apt. та Jannah Marina Bay Suites 4*.

Хочете бюджетно, але комфортно та затишком? Вам до Ibis Hotel Al Barsha 3*. Це мрія бюджетного туриста, яку побудувати в самому центрі міста. Поруч кафе, ресторани й величезні шопінг-моли. Серед інших готелів схожої цінової категорії варто відмітити Millennium Place Dubai Marina Hotel 4* та Holiday Inn Dubai - Al Barsha 4*. Останній, до речі, має басейн на даху з неймовірною панорамою міста.

Читайте такожПерський вояж за грудневою засмагою. Частина II

Хочеться нестримного шопінгу та розваг? У такому випадку вам потрібно оселитися якомога ближче до культового «Mall of the Emirates» та торгівельно-розважального району D.F.C. Поруч «Festival City Mall» та можливість на власні очі побачити «Imagine Show». Holiday Inn Dubai Festival City 4*, наприклад, побудувати всередині району D.F.C. А сам готель ідеально підійде тим, хто хоче дивуватися, але бачив вже чимало.

До речі, ще з 7 липня Дубай відкрив кордони для іноземних туристів, у тому числі для українців. Більше про правила в'їзду в Дубай читайте на УНІАН.Туризм.

Інші ідеї для подорожей в 2020 році