Проект планують реалізувати на Боржавській полонині / Фото Марина Григоренко

В Офісі президента України відбулась нарада, на якій обговорювався проект створення в Україні високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластеру «Боржава».

Як повідомляє прес-служба ОП, у нараді взяв участь керівник президентського офісу Андрій Єрмак та представник австрійської гірськолижної індустрії, багаторічний учасник підготовки літніх та зимових Олімпійських ігор, бенефіціарний власник компанії «Боржава Ессет» Гернот Ляйтнер.

Читайте такожНові дороги та заохочення туризму: Кабмін затвердив програму розвитку Карпат

Відео дня

Презентуючи проект він зазначив, що пандемія коронавірусу у світі створила такі умови, коли кожна держава береться розвивати внутрішні ресурси. «Україна має унікальні ресурси та природу, а місце розміщення майбутнього кластеру - полонина Боржава з її розташуванням і транспортним сполученням сприятимуть розвитку туристичного потенціалу всього регіону», - сказав Ляйтнер.

Тож він висловив сподівання, що зустріч стане ключовою для розвитку проекту, підписання меморандуму, в якому зафіксовані всі кроки, що мають бути виконані державою, громадами й інвесторами, та його реалізації.

Керівник Офісу президента констатував, що Україна зацікавлена у втіленні цього проекту, та зазначив, що присутні на його обговоренні - це ті, хто буде офіційно залучений до роботи над його реалізацією.

Єрмак запропонував створити на базі Національної інвестиційної ради робочу групу щодо реалізації проекту. Він має бути погоджений з профільними міністерствами, повинні бути узгоджені всі юридичні питання, питання співпраці з інвесторами тощо, підготовлена детальна презентація.

«Що швидше ви будете готові презентувати президенту детальний проект, терміни, кошторис - то краще. Ми готові сприяти на всіх рівнях», - сказав керівник Офісу глави держави.

«Щойно ці два етапи будуть пройдені, ми після опрацювання меморандуму юристами будемо готові його підписати», - додав він.