Ілюстрація / REUTERS

З завтрашнього дня, 29 липня, у Бельгії знову запровадять карантинні обмеження через поширення коронавірусу.

За словами прем'єр-міністра країни Софі Вільмес, дозволено буде збиратись не більше п'ятьох осіб, якщо люди не проживають спільно однією родиною. До цього часу обмеження на збори становили 15 людей, пише DW.

Очільниця уряду розповіла про зростання числа нових заражень коронавірусом в країні і попередила, що обмеження попередньо посилюються на чотири тижні з метою запобігти встановленню загальної заборони на вихід на вулицю.

Відео дня

Читайте такожБельгія у травні виходить з карантину

На чотири тижні також запроваджуються обмеження щодо можливої кількості учасників публічних заходів. Якщо раніше у закритих приміщеннях було дозволено збиратись до 200 людей, а просто неба до 400, то тепер ідеться про 100 і 200 відповідно. Походи в магазини за покупками бельгійці відтепер мають здійснювати наодинці і витрачати на це не більше, ніж пів години. Також уряд наполягає на тому, щоб люди працювали в режимі "домашнього офісу" всюди, де це можливо.

Очільниця бельгійського уряду закликала громадян до "терпіння" і "мужності".

В одній з бельгійських провінцій - Антверпені - запроваджуються ще більш жорсткі обмежувальні заходи - зокрема, комендантська година. З 23:30 і до 6:00 мешканцям міста заборонено залишати своє житло. Бари і ресторани мають бути закриті з 23:00. Також забороняються будь-які контактні і командні види спорту. Крім того, запроваджується вимога обов'язкової роботи в режимі "домашнього офісу", якщо це можливо і дозволено роботодавцем.

Читайте такожВ Бельгії порахували вартість карантину

Губернатор провінції Антверпен Кеті Беркс звернулася до жителів із закликом залишатися вдома якомога більше. Вона також закликала відмовитися від поїздок, якщо в цьому немає абсолютної необхідності.

Станом на 28 липня в Бельгії, де мешкають 11,5 мільйона людей, зареєстровано понад 66 тисяч випадків захворювання на коронавірус, майже 10 тисяч осіб померли.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Бельгії помер учасник першої велогонки після карантину.