Місто Тиват в Чорногорії / фото en.wikipedia.org / Daniel Nyul

В прес-службі українського туроператора Join UP!, який з 18 липня 2020 року літаками SkyUp Airlines відправлятиме туристів з Києва, Харкова та Львова до Тивата (Чорногорія), розповіли про умови відпочинку в Чорногорії для українців.

Читайте такожЛітній відпочинок у Чорногорії - країні кришталевого моря та мальовничих гір

Чим цікаве місто Тиват, Чорногорія

Чорногорське місто Тиват (Tivat) розташоване на узбережжі Которської затоки Адріатичного моря на півострові Врмац, на південному схилі однойменного гірського масиву. Вважається, що місто було засноване ще у III столітті до н.е., тож окрім моря, пляжів та гір, тут ще й чимало цікавих пам'яток історії та архітектури. Також в місті є ботанічний сад з екзотичними рослинами, які місцеві моряки привозили із заморських подорожей.

Відео дня

Правила подорожей для українських туристів до Чорногорії під час пандемії коронавірусу

На даний момент Чорногорія включила Україну у перелік країн так званої «зеленої» зони. Це означає, що для в’їзду в Чорногорію вам не потрібно надавати медичну довідку чи проходити тест на COVID-19 по прильоті. Важливо: при перетині кордону наземним транспортом від туристів будуть вимагати свіжий тест на COVID-19.

Водночас Чорногорія станом на сьогодні залишається країною «червоної» зони для України, що означає необхідність перебувати на самоізоляції протягом 14 днів після повернення в Україну або пройти ПЛР-тестування для дострокового її припинення.

При цьому Join UP! обіцяє безкоштовно робити своїм туристам ПЛР-тестування по прибуттю до України.

Загальні правила перебування в Чорногорії

Жодних довідок, ані тестів для перетину кордону з Чорногорією не потрібно, якщо ви прибуваєте літаком. У всіх громадських місцях і закритих приміщеннях рекомендовано користуватися масками (магазини, торговельні центри, транспорт, місця загального користування в готелях тощо).

Готелі

Готелі на курортах Чорногорії дозволено заповнювати на 100% від їхньої місткості. Після прибуття до готелю всім туристам вимірюють температуру. У кімнатах після чек-ауту проводять додаткову 4-годинну дезінфекцію. На території готелів у загальних зонах відпочинку розміщені рідкі дезінфікуючі засоби.

Читайте такожЧорногорська Доброта: найзатишніший і наймальовничіший курорт у Которській затоці

Ресторани

У ресторані за одним столом можуть перебувати не більше ніж чотири людини (виняток – родини). Персонал здійснюватиме обслуговування у масках і рукавичках. Їжу зі шведського столу подаватимуть офіціанти.

Екскурсії

Жодних обмежень щодо екскурсій немає. В закритих приміщеннях рекомендовано перебувати у масці та дотримуватися дистанції.

Що варто знати про страхування під час подорожей в умовах пандемії

У разі виявлення захворювання на Covid-19 під час відпочинку витрати на лікування покриває поліс медичного страхування, який обов’язково має бути оформлений до в’їзду.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив вимоги для в'їзду до шести країн, які відкрили кордони українським туристам у період протидії поширенню коронавірусу.