Арка отримала назву на честь англійського вченого Чарльза Дарвіна / фото ua.depositphotos.com

Біля Галапагоських островів обвалилася в Тихий океан культова арка Дарвіна.

Як повідомляє Міністерство навколишнього середовища і водних ресурсів Еквадору на сторінці в Facebook, обвал стався внаслідок природної ерозії 17 травня.

Об'єкт розташований менш ніж за кілометр від острова Дарвіна на півночі Галапагоського архіпелагу. Арка складається з каменю і колись була частиною острова.

Відео дня

Це місце є одним із найпопулярніших для дайвінгу і спостереження за косяками акул та інших видів морських мешканців, зазначили в міністерстві.

Після обвалення від арки Дарвіна залишилися тільки два стовпи / фото Héctor Barrera, facebook.com/AmbienteEc

Арка отримала назву на честь англійського вченого Чарльза Дарвіна. Вона була сформована вулканом, і стоїть на скелястому підводному плато неправильної форми, прозваному "театром".

Галапагоський архіпелаг: що відомо

Галапагоський архіпелаг - група островів на сході екваторіальної частини Тихого океану. Вони знаходяться в 906-1000 кілометрах від континентального Еквадору. Острови внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за різноманітність тварин і рослин.

Читайте такожМитники Еквадору знайшли у валізі 185 маленьких черепах (фото)

Архіпелаг складається з 234 островів різного розміру, намивних територій і каменів. На чотирьох островах живуть близько 30 тис. людей.

Острови відомі насамперед великою кількістю місцевих видів фауни і проведеним тут дослідженням Чарльза Дарвіна. Вважається, що воно послужило для Дарвіна першим поштовхом до створення еволюційної теорії походження видів.

Вас також можуть зацікавити новини