Лондон став найкращим містом для бізнесу і життя, де дають ВНЖ за інвестиції / фото REUTERS

Названо найкращі міста для бізнесу та життя в країнах з діючими програмами надання посвідки на проживання (ВНП) за інвестиції.

Відповідний індекс оприлюднила компанія Henley & Partners у партнерстві з аналітичним агентством Deep Knowledge Analytics.

ТОП-10 кращих міст для бізнесу та життя

1. Лондон (Великобританія)

Відео дня

2. Нью-Йорк (США)

3. Сідней (Австралія)

4. Сингапур (Сингапур)

5. Цюріх (Швейцарія)

6. Лос-Анджелес (США)

7. Барселона (Іспанія)

8. Гонконг (Китай)

9. Відень (Австрія)

10. Торонто (Канада)

"П'ять міст, що займають перші місця в рейтингу – Лондон, Нью-Йорк, Сідней, Сінгапур і Цюріх – вказують на широкий географічний діапазон доступних варіантів інвестиційних програм резидентства. На 1-му місці з найвищим результатом зі значним відривом знаходиться Лондон з найвищими балами за освіту, безпеку та стабільність", – йдеться у звіті за результатами дослідження.

Найкращі міста для бізнесу та життя з діючими програмами «Посвідка на проживання через інвестиції»

Всього в дослідженні оцінювалися 25 міст з 24 країн світу (2 міста в США), які борються за залучення міжнародного капіталу і талантів для відновлення або розвитку економік. Використовуючи цей інструмент, транснаціональні компанії, підприємці, інвестори, власники бізнесу і професіонали можуть вибирати, де найкраще розмістити свою штаб-квартиру, керівників, співробітників і сім'ї в нинішньому і постпандемічному світі.

Читайте такожНезважаючи на масову вакцинацію міжнародні поїздки залишаються обмеженими: свіжий індекс паспортівДержавні програми надання посвідки на проживання через інвестиції діють у 24 країнах світу. Вид на проживання може бути як тимчасовим, так і постійним. ВНЖ дає можливість відвідувати, тимчасово або постійно проживати на території країни, що видала ВНЖ. Наявність ВНЖ не вимагає відмови від початкового громадянства.

Як повідомляв УНІАН, рейтинг програм отримання посвідки на проживання (ВНП) через інвестиції за підсумками 2020 року очолили Австрія та Португалія.