Lufthansa змінює правила носіння масок на борту / ілюстрація REUTERS

Авіакомпанії, що входять до складу німецької Lufthansa Group, з 1 вересня 2020 року посилюють вимоги до пасажирів, які можуть не носити маску на борту літаків.

Читайте такожРяд авіакомпаній просять Євросоюз і США розробити спільну систему тестування пасажирів

Як повідомляється на сайті Lufthansa Group, з осені звільнення від обов'язку носити маску під час польоту за медичними показаннями буде можливо тільки при пред'явленні медичної довідки на бланку, наданому авіакомпанією. Пасажири можуть завантажити документ на сайті авіакомпанії.

Відео дня

Крім того, пасажири, які за медичними показаннями не можуть носити маску під час польоту, повинні представити негативний тест на Covid-19, який був зроблений не раніше ніж за 48 годин до початку подорожі.

Всіх пасажирів, у яких заплановані рейси після 1 вересня, в авіакомпанії обіцяють проінформувати про нововведення в найближчі дні.

Інші новини Lufthansa Group

  • Авіакомпанії Lufthansa Group ввели обов'язкове носіння масок на борту своїх рейсів на початку травня 2020 року. Винятки з цього правила раніше були можливі тільки при наявності медичної довідки. Також літати без маски могли діти до 6 років.
  • Влітку 2020 року авіакомпанія Lufthansa запропонувала своїм пасажирам можливість пройти тест на коронавірус перед вильотом.
  • Deutsche Lufthansa AG є найбільшим авіаконцерном Європи, до складу якого крім самої Lufthansa входять великі авіаперевізники Swiss International Airlines і Austrian Airlines, а також низка регіональних і вантажних авіакомпаній.