Потрапити до Португалії стане простіше / фото УНІАН (Янош Немеш)

Португалія незабаром скасує вимогу до вакцинованих мандрівників пред'являти негативний результат тесту на коронавірус по прибуттю в країну.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву уряду Португалії.

Зокрема, в заяві уряду говориться, що негативні тести більше не потрібні для "тих, хто пред'являє цифровий covid-сертифікат ЄС в будь-якій з його форм або інший визнаний доказ вакцинації".

Відео дня

Читайте такожДо Порту повертається туризм (фоторепортаж)

При цьому поки не повідомляється, коли рішення набуде чинності, проте діючі наразі правила були запроваджені до 9 лютого 2022 року.

Поки неясно, чи торкнеться це послаблення туристів з України, проте той факт, що Португалія визнає українські ковідні сертифікати, вселяє певну надію.

Нагадаємо, на початку січня Португалія послабила деякі COVID-обмеження, в тому числі, дозволивши учням повернутися в школи і відкривши нічні клуби, але зберегла вимогу негативного тесту для всіх пасажирів, що в'їжджають в країну.

Португалія є однією з найбільш вакцинованих країн у світі: майже 90% її жителів повністю щеплені, й, хоча рівень захворюваності в країні все ще близький до рекордних рівнів, госпіталізація і смертність значно нижчі пікових значень річної давності. 

Правила в'їзду до Португалії для українців:

  • Станом на початок лютого 2022 року, українці можуть потрапити до Португалії за наявності негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус або швидкого тесту на антиген.
  • Несуттєві поїздки до Португалії, в тому числі туристичні, мають право здійснювати тільки повністю вакциновані українці. При цьому у Португалії визнають лише чотири схвалені ЄС вакцини: Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Janssen.
  • Також всім в'їжджаючим необхідно заповнити спеціальну онлайн-форму.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що в Євросоюзі хочуть продовжити застосування COVID-сертифікатів до середини 2023 року.