Місцеві чиновники підтвердили, що пляж огороджено / фото Сергій Поха

У Шацькому районі пляж озера Пісочне обгородили металевим парканом. Очевидці кажуть, що за вхід на загороджену територію просять заплатити 15 гривень.

Про це повідомляє ТСН.

"Дожились. Вхід на пляж загального користування загородили металевим парканом. Вхід платний", – повідомив на своїй сторінці у Facebook Сергій Поха.

Відео дня

Читайте такожНідерланди посилили правила в'їзду в країну: Україна потрапила до "червоного списку"

На інформаційній табличці, що висить на паркані, зазначено, що вартість перебування на "лікувальному пляжі" за день становить 15 гривень.

Місцеві жителі зазначають, що там розташований санаторій "Лісова Пісня".

"Дивно, чому повітря біля лікувального пляжу безкоштовне?", – пише у коментарях Євгенія Стоцька.

"А чим лікувальний обгороджений пляж відрізняється від не обгородженого? Чи там вода не така?", – обурюється Антон Седлецький.

"Прибережна територія озера національного значення має охоронну смугу 100 м. Ніяких парканів, споруд і всього іншого приватного! Це порушення Конституції України!", – зазначає під дописом Сергій Ківшенко.

Як повідомляється, також деякі дописувачі зазначають, що паркан розташований лише до дерев’яного моста.

"Там взагалі припарковані катамарани, де паркан. Питання: "Кому потрібно сіяти ворожнечу, поширюючи неправдиву інформацію?", – запитують у коментарях.

У коментарі журналістам в Шацькій селищній раді повідомили, що територія справді обгороджена, а чи вхід є платним, місцеві чиновники наразі не знають. Ситуацію з'ясовує поліції.

Територію пляжу огородили / фото Сергій Поха

"Те, що санаторій "Лісова пісня" обгородив територію, це – правда. Це воно вже ведеться з року у рік. А на сьогодні, оскільки у нас карантинні обмеження, то лікувально-профілактичні заклади повинні мати загороджену свою територію, щоб туди не йшли люди. Пляж є загального користування, там є куди зайти, а санаторій обгородив тільки ту частину, яку постійно прибирає. Я згідний, що вони не мають права брати гроші за вхід, але не можу сказати чи справді він – платний. Поліція вже поїхала туди це з'ясовувати і згодом дасть правову оцінку", – розповів заступник голови Шацької селищної ради Віталій Яльницький. 

Раніше УНІАН. Туризм розказував про топ-7 унікальних озер України, куди варто поїхати за яскравими враженнями.