Італія потрапила в топ-10 кращих країн для відпочинку класу люкс / фото ua.depositphotos.com

Європейські країни опинилися в лідерах в свіжому рейтингу найкращих напрямків світу для відпочинку класу люкс в 2023 році.

Про це свідчать дані нещодавнього дослідження звичок туристів в цьому році, проведеного путівником Conde Nast Johansens, повідомляє SchengenVisaInfo.

Топ-10 найкращих напрямків світу для люкс-відпочинку в 2023 році

1. Великобританія.

Відео дня

2. Греція.

3. Італія.

4. Іспанія.

5. Португалія.

6. Франція.

7. Ірландія.

8. Хорватія.

9. США.

10. Карибський басейн.

При цьому наголошується, що щонайменше 38% опитаних мандрівників заявили, що мають намір витрачати понад 8 тисяч євро за кожен період відпустки на людину. Більшу частину таких туристів складають люди старше 55 років.

Більшість респондентів заявили, що запланували відпочинок на вересень, потім на травень і червень. Середня тривалість подорожей складе 7-10 днів для 53% респондентів.

Цього літа перевага віддається сільській місцевості, а також гірським напрямкам. Більшість респондентів розглядають пляжні напрямки для більш тривалого перебування, тоді як міські напрямки призначені для короткочасного перебування.

Серед найкращих варіантів на літо цього року велика кількість респондентів також назвали круїзи. Крім того, спостерігається підвищений попит на повні пакети відпочинку, включаючи СПА, оздоровчі послуги, енологію та гастрономію.

Як раніше повідомляв УНІАН, раніше були названі міста Європи з найдешевшими та найдорожчими готелями цього літа.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.