Говерла - найвища гора в Україні / фото Марина Григоренко

Онлайн-подорожі до різних туристичних пам'яток всередині країни та закордоном чи відвідування культурних заходів та музеїв вже давно не є чимось новим. 

Читайте такожПідйом на Говерлу: як підкорити найвищу точку України

Спеціалісти відкривають віртуальний доспут до різних куточків планети для тих, хто не може з якихось причин сам відвідати ці місця. В часи пандемії коронавірусу, коли жителі планети втратили можливість активно подорожувати, це стало особливо актуальним.

Україна намагається не відставати від тренду, і незабаром найвищу вершину українських Карпат - Говерлу - можна буде підкорити, навіть не встаючи з дивана. Адже місцева влада Ворохти запросила фахівців відзняти та оцифрувати найпопулярніший маршрут у Карпатах, йдеться в сюжеті ТСН.

Спеціалісти студії з оцифровування місцевості знімають дорогу на Говерлу спеціальними високоточними камерами, особисто проходячи увесь маршрут. До цього команда вже зняла чималу кількість віртуальних версій об'єктів в Україні, включаючи будівлі Верховної Ради та Кабміну, а також виконувала замовлення за кордоном.

Викласти віртуальний тур у відкритий доступ планують за кілька тижнів, адже відзнятий матеріал ще треба "склеїти" належним чином.

Віртуальний туризм в Україні та світі