"Зимова Країна" працюватиме до 17 березня 2024 року / колаж УНІАН, фото Марина Григоренко

На столичному ВДНГ 9 грудня 2023 року розпочала роботу традиційна різдвяна локація "Зимова Країна".

Цього разу проект запускається під гаслом "Поділись світлом". Організатори зазначають, що це не тільки про можливі блекаути й взаємодопомогу фізичну, а й моральну, адже нині українці мають ще більше підтримувати одне одного. 

Традиційно кияни та гості міста зможуть відвідати на "Зимовій Країні" велику ковзанку, парк атракціонів та ще кілька святкових локацій. Також тут працюватиме великий фуд-корт.

Відео дня

Щодо цьогорічних оновлень – у великому білому шатрі на центральній площі ВДНГ облаштували виставку крижаних скульптур "Снігова королева", що об’єднуватиме крижану експозицію та аудіовиставу.

Біля Оранжереї можна буде завітати до великої експозиції "Illuminarium. Магія світла", яка складається з яскравих ілюмінованих інсталяцій.

Вхід на територію ВДНГ безкоштовний. Втім, потрапити на конкретні локації можна буде лише за квитками.

Працюватиме ярмарок до 17 березня 2024 року.

Як дістатися до ВДНГ

Зауважимо, що цього року потрапити до ВДНГ буде трохи важче, адже з 8 грудня 2023 року через аварійну ситуацію приблизно на півроку було зупинено рух метро між стандціями "Либідська" та "Теремки". Відповідно, до станції "Виставковий центр", де розташоване ВДНГ, доїхати на метро наразі неможливо. Натомість туди можна буде потрапити альтернативним наземним транспортом, хоча тепер дорога триватиме довше, також можливі затори та натовпи у пікові години.

Як повідомляв УНІАН, 6 грудня 2023 року, в день Святого Миколая, на Софійській площі Києва запалили вогні на головній ялинці країни. Як і минулого року, вона штучна, заввишки 12 метрів. Дерево встановили і прикрасили за кошти меценатів. Тема локації − "Хоробрі серця", присвячена вона нашим захисникам і захисницям.

Днем раніше, 5 грудня, різдвяну ялинку також засвітили у Львові. Цьогорічна ялинка, яку традиційно поставили біля Оперного театру, заввишки 14 метрів. Її місту подарували жителі Білогорщі Йосип і Галина Панас. Вони вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.