Вінницький апеляційний адміністративний та Вінницький окружний адміністративні суди для захисту законних спільних інтересів суддів, їх незалежності та незалежності судової влади, ініціювали створення Асоціації суддів Вінницької області. 
Як йдеться у положенні про новостворену громадську організацію, опублікованому на сайті Вінницького окружного адмінсуду, Асоціація також дбатиме про  підвищення професійного рівня суддів та їх авторитету, сприятиме  становленню громадянського суспільства в Україні та  розвитку демократичного законодавства і правосуддя, розвитку правової теорії та юридичної просвіти, організації обміну досвідом з суддями інших країн.

А ще  - її діяльність буде спрямована на задоволення інформаційних, культурно-просвітницьких та інших потреб працівників суддівського корпусу, правоохоронних органів та населення.
Очолив Асоціацію суддя Вінницького окружного суду Андрій Загороднюк.
До участі в Асоціації фундатори громадської організації запрошують діючих суддів та суддів у відставці судів загальної юрисдикції, спеціалізованих судів всіх рівнів Вінницької області .
Серед іншого, асоціація наглядатиме за дотриманням суддями Кодексу професійної етики.