Боєць 58-ї бригади Станіслав Панченко потрапив у полон бойовиків / фото УНІАН

Бойовики "ДНР" заявили, що захопили в полон бійця Збройних сил України.

Як пише lb.ua, за словами терористів, боєць сам попрямував у бік їхніх позицій. Його нібито підпустили ближче, зв'язали і взяли в полон.

У пабліках сепаратистів називають ім'я полоненого бійця. За їхніми даними, це боєць 58-ї бригади Станіслав Панченко.

Бойовики 21 січня також опублікували відео з українським полоненим бійцем.

У прес-службі 58-ї бригади підтвердили, що Станіслав Панченко є бійцем 58-ї ОМПБР.

Читайте такожУкраїнські військові захопили в полон бойовика

"Ми акцентуємо увагу на те, що, скоріш за все, сказані ним слова на відео являються результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом "обробки" військовослужбовця. Підтвердженням цього є те, що відео звернення  опублікувалось лише на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього досить для проведення "роз’яснювальної" роботи. Відомо, що всі інформаційні матеріали проросійських найманців є нічим іншим як елемент інформаційної війни", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня стало відомо, що в ніч з 28 на 29 грудня 2018 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було виявлено відсутність одного з військовослужбовців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади Збройних сил України.

29 грудня військова прокуратура внесла відомості по даному факту в Єдиний реєстр досудових розслідувань. У той же час інтернет-ресурси окупантів заявили про взяття в полон українського військового і оприлюднили знімки автомата бійця ВСУ.

3 січня 128-ма окрема гірсько-піхотна Закарпатська бригада підтвердила, що їх боєць потрапив у полон бойовиків на Донбасі.