Військовий нагадав, що Росія брязкає зброєю біля українських кордонів / фото УНІАН

П’ять років минуло від початку АТО на Донбасі, котра переросла в теперішню Операцію Об’єднаних сил.

Командувач ООС генерал Сергій Наєв заявив про зростання загроз напередодні другого тури виборів президента України, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожНа Донбасі окупанти з гранатометів били по позиціях українських військових

Військовий нагадав, що Росія брязкає зброєю біля українських кордонів – днями в Ростовській області відбулися навчання. Українські армійці подібні заходи вирішили провести і на Донбасі, тож протиповітряні навчанння відбулись на одному з полігонів неподалік фронту. Літаки і гелікоптери демонстрували, як уникнути ракетного удару, а з зенітних і зенітно-ракетних комплексів бійці били по умовному противнику. 

Командувач об'єднаних сил каже, що до загострення ситуації на Донбасі військові ЗСУ готові. "Ми посилювали і пильність, і всі види розвідки перед першим туром виборів, і так само ми будемо вчиняти і перед другим туром виборів. Ми переведемо у вищу ступінь готовності", - наголосив Наєв.

Як повідомлялося, вчора почався шостий рік, відколи триває війна на Донбасі. Саме 13 квітня 2014-го тоді виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок Антитерористичної операції. Сталося це одразу після того, як на сході країни від рук проросійських бойовиків загинув перший український спецпризначенець – боєць "Альфи" Геннадій Біліченко.