В'ятрович нагадав про 75-у річницю висадки союзних військ у Нормандії, підкресливши, що "переможці стріляли не тільки у відповідь" / фото УНІАН

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував заяву представника України в тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Леоніда Кучми про те, що в новій угоді про перемир'я на Донбасі потрібно внести тезу "не стріляти у відповідь".

Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Не стріляють у відповідь ті, кого поставили до стінки", – пише В'ятрович.

Відео дня

Також директор Українського інституту національної пам'яті нагадав, що сьогодні 75-а річниця висадки союзних військ у Нормандії, і підкреслив, що "переможці стріляли не тільки у відповідь".

Нагадаємо, Кучма в середу, 5 червня, за підсумками засідання заявив, що до 19 червня потрібно розробити пропозиції щодо забезпечення встановлення перемир'я в зоні конфлікту і внести туди тезу "не стріляти у відповідь".

Раніше УНІАН повідомляв, що Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий механізм припинення вогню. Також під час засідань обговорювалися питання обміну військовополоненими.