Розведення сил з боку Збройних сил України і бойовиків російсько-окупаційних військ у районі Станиці Луганській почалося 26 червня / фото Міноборони України

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков сподівається, що розведення військ пошириться на всю лінію розмежування на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков сказав журналістам у Києві.

Читайте такожУ МінТОТ розповіли, як живе Станиця Луганська після відведення сил та засобів

Відео дня

"Так, не все гладко йде, і не так, як би нам хотілося, але ми бачимо вже виконання Мінських домовленостей, чого не вдалося нікому іншому, - це розведення військ. Відійшли наші війська, були відведені війська так званих "ДНР" і "ЛНР ", - заявив він.

"Я сподіваюся, що цей процес буде далі поширюватися на всю лінію розмежування, і почнеться реалізація "Мінська" у тому форматі, в якому він прописаний, і таким чином ми зможемо прийти до реального миру на Донбасі", - додав Разумков.

На його думку, позиція президента України Володимира Зеленського про те, що на Донбасі "повинні перестати стріляти і перестати гинути люди" - "на певному старті".

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня 2016 року розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня того ж року - в Петровському.

Розведення сил з боку Збройних сил України і бойовиків російсько-окупаційних військ у районі Станиці Луганській почалося 26 червня і завершилося 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

2 липня в Міноборони повідомили, що в районі Станиці Луганської після заяви бойовиків про виведення своїх сил залишаються групи військовослужбовців російських окупаційних військ, які видають себе за місцевих жителів, переодягнувшись у цивільний одяг.