На окупованому Донбасі утримують 227 українців / фото УНІАН

У полоні на тимчасово окупованих територіях незаконно утримуються 227 громадян України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте такожУ Росії та в анексованому Криму залишаються понад 110 українців - омбудсмен

Відео дня

У силовому відомстві наголосили, що робота зі звільнення триває.

"Робота Служби зі звільнення громадян України триває, адже тільки на території ОРДЛО незаконно утримується 227 українців", - йдеться у повідомленні СБУ в фейсбуці.

Також відзначається, що від  2014 року до рідних та близьких з РФ та тимчасово окупованих територій повернулося 3280 наших громадян.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. 

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі.