Українська сторона має намір просигналізувати ракетою свою готовність до початку розведення / УНІАН

Збройні сили України готові розпочати розведення сил і засобів в районі Петрівського 8 листопада о 12.00.

Про це в коментарі УНІАН сказав начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.

"Завтра, 8-го числа, планується розведення. Українська сторона сьогодні через МЗС повідомила ОБСЄ офіційно про те, що готова до початку практичної фази розведення сил і засобів на ділянці № 3 в районі населених пунктів Петрівське і Богданівка", - сказав Агеєв.

Відео дня

Читайте такожБойовики висунули свою дату розведення сил у Петрівському

За його словами, розведення заплановано розпочати о 12.00 відповідно до домовленостей Тристронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема українська сторона має намір просигналізувати ракетою свою готовність до початку розведення.

"І так само чекатимемо від противника підтвердження такою самою ракетою про готовність до відведення", - уточнив він.

За словами начальника прес-центру штабу ООС, це підтвердження має бути здійснено за 15 хвилин до 12.00, а потім починається процес розведення сил і засобів.

Як сказав Агеєв, визначено кількість військовослужбовців і техніки, які будуть вирушати на інші позиції, раніше вже обладнані як в інженерному, так і в тактичному положенні.

Окірм того, він сказав, що поширюється інформація у соціальних мережах, що противник нібито говорить про 9 листопада як дату розведення. "Але ми діємо чітко до вимог, вказаних у Мінську. Ми заявили про те, що готові до початку, і сьогодні минає сьомий день, і завтра, на восьме число, готуємося до розведення сил і засобів", - заявив Агеєв.

Він уточнив, що розведення має бути синхронним і дзеркальним у двосторонньому порядку.

"Якщо вони не підтвердять готовність і не підтвердять фактично початок розвдення, звичайно, ми нікуди не підемо і залишимось на своїх позиціях", - запевнив Агеєв.