На нових позиціях побудовані бліндажі для проживання армійців / facebook.com/pressjfo.news

В рамках другого дня розведення сил і засобів в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області ще 11 військових Збройних сил України та 14 одиниць озброєння змінили тактичне положення.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

«Сьогодні, за графіком, на ділянці розведення №3 у районі населених пунктів Богданівка та Петрівське ще 11 військових ЗСУ та 14 одиниць озброєння змінили своє тактичне положення», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прес-центрі зауважили, що на нових позиціях побудовані бліндажі для проживання армійців, їдальня, сховища для боєприпасів та продовольства, лазня, а також санітарні споруди. Всі приміщення забезпечені обігрівачами та дровами для опалення.

«Позиції були підготовлені заздалегідь підрозділами зі складу резерву. Ці фортифікаційні споруди на 100 відсотків готові як для проживання особового складу, так і для ведення оборони на нашій ділянці відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожДоба на Донбасі: ворог бив із заборонених мінометів, поранений український військовий

Як повідомляв УНІАН, 23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого, а також Петрівського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня.

9 листопада розпочалось розведення сил і засобів в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області. За даними прес-центру штабу ООС, розведення відбуватиметься протягом трьох днів.

З цієї ділянки розведення відведенню підлягають 42 військовослужбовця Збройних сил України, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї, поінформували у штабі.

Богданівка перебуває під контролем українських військ, в цьому селі проживає лише 7 цивільних осіб. Петрівське - під контролем окупаційних військ.