Українські військові зізнають обстрілів з боку бойовиків / фото УНІАН

Від початку доби російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь у бік українських військових, усі обстріли відбулися на Донецькому напрямку.

Про це повідомив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута на брифінгу.

Читайте такожЗа добу на Донбасі пролунало 195 вибухів – ОБСЄ

Відео дня

За його словами, поблизу Новомихайлівки обстріл вівся зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також бойовики зі станкових протитанкових гранатометів обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Лебединського. В районі Красногорівки по позиціях українських військ окупанти вели вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

«За наявною інформацією, упродовж поточної доби втрат в Об’єднаних силах немає», - заявив речник.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби, 16 листопада, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Терористи обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно. Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів. Внаслідок обстрілів загинув один український військовослужбовець.