фото УНИАН / УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Ради національної безпеки і оборони, про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, коментуючи чергову заяву російського президента Володимира Путіна стосовно «внутрішнього характеру конфлікту в Україні». 

Читайте такожНа Світлодарській дузі артилерія кадрових росіян помилково розгромила позиції "ополчення" (відео)

«У червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань кадровим російським військовим за злочини, вчинені на сході нашої країни», - сказав Турчинов.

Відео дня

Зокрема, додав він, звання генерал-лейтенанта було присвоєно генерал-майору Асапову В. Г., який з квітня 2015 по травень 2016 року командував 1-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Донецької області.

Звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Юдіну С. С., який з січня по квітень 2015 року командував 2-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Луганської області.

Звання генерал-майора присвоєне полковнику Рузинському А. Ю, який з квітня 2015 по травень 2016 року командував 2-ю окремою мотострілецькою бригадою (м. Луганськ) 2-го армійського корпусу. 

«Ці два армійські корпуси, що ведуть проти нас війну на сході України, є невід`ємною складовою Збройних Сил Росії та підпорядковані безпосередньо Центру територіальних військ Південного військового округу РФ», - наголосив Турчинов.