REUTERS

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками часткового її загострення на окремих ділянках лінії зіткнення.

Минулої доби противник 50 разів відкривав вогонь по українських воїнах, неодноразово використовуючи й важке артилерійське озброєння, застосування якого заборонене "Мінськом". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє штаб АТО.

Понад половину фактів порушення проросійськими НЗФ режиму припинення вогню, а саме 27, зафіксовано саме на Приморському напрямку. 

Відео дня

Читайте такожПозиції "ДНР" поблизу Маріуполя залишили чеченці (відео)

На Донецьком напрямку зафіксовано 17 випадків порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. "Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ "Град". Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту", - йдеться у повідомленні. У штабі уточнили, що ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

На Луганському напрямку нараховано 6 ворожих обстрілів.

"В результаті бойових дій минулої доби 2-ох військовослужбовців ЗС України було поранено", - розповіли у прес-центрі штабу АТО.