Иллюстрация REUTERS

Журналісти зібрали дані про бойові втрати української армії на сході за вересень 2017 року. Проте цей перелік неостаточний, передає Цензор.НЕТ.

Читайте такожУ Харкові поховали загиблого під Іловайськом бійця (фото, відео)

1. Олег Миколайович Динька (позивний "Єгер") народився 25.10.1974 року у Дніпрі.

Відео дня
censor.net.ua

Загинув 6 вересня о 15.10 у селищі Піски Донецької області внаслідок численних осколкових поранень, отриманних під час підриву на розтяжці з гранатою Ф-1 із нульовим запалом. 

Похований 8 вересня на Кушугуському кладовищі у Запоріжжі. У нього залишилися мати й дружина. 

2. Максим Ігорович Кривиденко народився 30.01.1994 року в селищі Сарата Одеської області.

censor.net.ua

Загинув 9 вересня близько 22:00 в районі селища Красногорівка Мар'їнського району Донецької області внаслідок осколкових поранень під час мінометного обстрілу 82-мм мінами наших позицій. Було чотири прильоти мін і одна з них забрала життя Максима Ігоровича. Разом із ним отримав поранення його побратим, а рани Максима виявилися надто тяжкими - він помер дорогою до лікарні.

Похований 12 вересня у Сараті. У нього залишились батьки, брат, три сестри (одна є його двійнятком) та кохана дівчина. 

3. Костянтин Олександрович Сергієнко народився 09.03.1978 року у місті Шостка Сумської області. 

censor.net.ua

Загинув у ніч з 6 на 7 вересня у Луганській області. За словами Олени Кравченко, керуючої справами виконкому Шосткинської міської ради, у землянку, де він був, прилетів снаряд. Микола Нога (міський голова Шостки) сказав: "Звір війни підступно вночі обстріляв позиції блокпосту. Змішалося все - палаючі бліндажі, крики, постріли снайпера… Життя обірвалось, як тонка ниточка між сьогоденням та вічністю". За даними штабу АТО, 6 вересня втрат немає. 

Поховано 9 вересня у Шостці. У нього залишились батьки, брат, дружина та син. 

4. Ігор Володимирович Телюк (позивний "Сокіл") народився 30.09.1979 року в селі Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області. 1990 року переїхав до села Бабинці. 

censor.net.ua

Загинув 7 вересня о 12.30 у промзоні міста Авдіївка Донецької області від кулі снайпера. Хлопці укріплювались та клали колоди, а в цей час пролунало два постріли, один із яких в одну мить залишив матір без сина, зробив вдовою дружину та сиротою доньку. 

5. Сергій Валерійович Альмужний (позивний "Матрос") народився 10.01.1987 року в селі Красилівка Ставищенського району Київської області. 

censor.net.ua

Загинув 14 вересня о 20.00 в районі шахти Бутівка (місто Авдіївка Донецької області) від кулі снайпера, що влучила у шию. 

Похований 16 вересня у Красилівці. У нього залишились мати, дві сестри, брат, дружина та донька. 

6. Роман Сергійович Довгий народився 22.02.1991 року у місті Первомайськ Миколаївської області.

censor.net.ua

Загинув 23 вересня близько 4.00 в районі села Новоалександрівка Попаснянського району Луганської області внаслідок кульового поранення, отриманого під час бою з ДРГ ворога. 

Похований 27 вересня на Кінецьпільському кладовищі Первомайська. У нього залишились бабуся, мати, вітчим, молодший брат та кохана дівчина. 

7. Сергій Іванович Гувір народився 24.04.1993 року у селі Крутоярівка Білгород-Дністровського району Одеської області. 

censor.net.ua

Загинув 28 вересня о 17.00 неподалік залізничної станції "Ільєнко" Станично – Луганського району Луганської області, за 800 метрів від кордону з РФ, внаслідок підриву на фугасі з розтяжкою. 

Залишились батьки і вагітна дружина. 

8. Дмитро Васильович Деде народився 12.03.1984 року у селі Єлізаветівка Тарутинського району Одеської області. Мешкав у селі Підгірне. 

censor.net.ua

Загинув 28 вересня о 17.00 неподалік залізничної станції "Ільєнко" Станично – Луганського району Луганської області, за 800 метрів від кордону з РФ, внаслідок підриву на фугасі з розтяжкою

Залишились дружина та двоє дітей.