Україна отримає ЗРК Patriot для посилення системи ППО / US Army

Американські зенітні ракетні комплекси (ЗРК) Patriot допоможе Збройним силам України (ЗСУ) збивати російські балістичні ракети та авіацію.

Як заявив представник Пентагону, бригадний генерал ПЕТ Райдер, комплекси Patriot посилять можливості української системи протиповітряної оборони (ППО), особливо, враховуючи те, що за останні кілька місяців Росія посилила атаки:

"Це частина більш широких зусиль США і союзників щодо забезпечення України засобами ППО, які необхідні їй для захисту свого населення і своїх збройних сил".

Райдер нагадав, що навчання українських бійців користуватися комплексом займе всього кілька місяців, тоді як зазвичай на це потрібно близько року. Відомо, що американці тренуватимуть від 90 до 100 українських військовослужбовців.

Американські ЗРК Patriot - що відомо

Patriot - американський зенітний ракетний комплекс, що складається на озброєнні армії США і армій ряду інших країн. Універсальний засіб протиповітряної оборони позиційних районів військ на середніх та великих висотах.

Контракт на виробництво серійної партії комплексів і ракет був підписаний в жовтні 1980 року, грудні 1981 року почалися поставки у війська. На озброєння прийнятий в 1982 році.

Ціна поставки дев'яти батарей може доходити до 9 мільярдів доларів. Вартість запуску однієї ракети становить близько 3 мільйонів доларів.