У Бахмуті йдуть запеклі бої / facebook.com/GeneralStaff.ua

У Білгородській області стався ланцюжок загадкових подій, який російські офіційні особи і пропаганда стали називати "відволіканням уваги Києвом від "провалу" в Бахмуті".

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що ніякого провалу, звичайно, немає, навпаки - це російська військова машина протягом більше 10 місяців штурмувала невелике місто. Коваленко зазначив, що зараз, захопивши майже весь Бахмут, за винятком невеликої локації, окупанти "опинилася в пастці, з якої вихід може бути тільки один - ганебна втеча".

"У свою чергу, якісь невеликі, мобільні групи, змогли просунутися менш ніж за 24 години вглиб території РФ на площу складову 1/3 від площі Бахмута, на якій проживає населення, порівнянне з 1/3 від населення українського міста до початку його штурму", - сказав аналітик.

Відео дня

"Так про яке таке відволікання уваги від "провалу" під Бахмутом говорить російська пропаганда?", - здивувався аналітик.

Коваленко проаналізував, що в південно-західній локації міста окупанти не можуть взяти під свій контроль те, що більше схоже з сірою зоною, але дуже важливою сірою зоною, оскільки ця ділянка - "це вхідні ворота в місто по трасі 0504 і не контролюючи їх, не контролюєш Ю-3 сектор Бахмута".

Коваленко зазначив, що за межами міста у ВСУ є просування як в С-3 так і Ю-3 секторах. "Просування проходить в районі водосховища у напрямку до Берховки, а так само до Кліщіївки уздовж каналу і від Іванівського. Відстань щодня скорочується і не за горами кульмінація для цих населених пунктів", - зазначив експерт.

Таким чином, як підкреслив Коваленко, ЗСУ реалізують послідовно повернення під свій контроль раніше втрачених позицій, що дозволить відрізати Бахмут від логістичних артерій з півдня, півночі, в той же час окупанти в самому місті, опиняться як на відкритій долоні для української артилерії.

Аналітик зазначив, що повернення контролю над пануючими висотами дозволило ЗСУ відновити вогневий тиск на сектори міста, які були до того менш доступними. "Ось окупанти зараз і бігають від руїни до руїни, в спробі врятуватися від відстрілу, а вийти з міста не можуть", - констатував він.

Ситуація в Бахмуті

Ситуація в місті дуже напружена. Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин днями зробив спекулятивну заяву про те, що нібито його найманці вже повністю захопили Бахмут. Однак насправді це не так.

А сьогодні в Інституті вивчення війни відповіли, що виведення з міста "вагнерівців", посприяє початку натупальних операцій ЗСУ в Бахмуті.

Вас також можуть зацікавити новини: