Україна чекає від США ракети ATACMS / скріншот

Офіційна заява про передачу Україні ракет ATACMS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів може з'явитися вже у кінці серпня або на початку вересня.

Таку думку озвучив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі 24 каналу.

Експерт упевнений, що важливість такої зброї для України розуміють військові аналітики та фахівці у Пентагоні.

Відео дня

"Зараз маємо переходити від знищення системи забезпечення російських окупантів передових підрозділів до знищення системи забезпечення тилових підрозділів. Саме для цього нам необхідні ракети з відстанню знищення об'єкта до 300 кілометрів та навіть більше", – зазначив Коваленко.

Він додав, що Україна продемонструвала, що не завдає ударів по території РФ, а Крим – це територія України.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їхнє застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Експерти впевнені, що нове озброєння розкриє перед Україною небувалі можливості. ЗСУ зможуть вражати абсолютно всі військові цілі в межах своєї країни, в тому числі на території Криму і Чорного моря. Причому додаткового обладнання для запуску ATACMS вже не буде потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини: