Подоляк каже, що росіянам час визнати реальність / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

В російсько-українській війні розпочався новий етап, в якому для загарбників більше не буде безпечного місця в Україні. Про це повідомив радник Офісу президента Михайло Подоляк на тлі новин про перше успішне застосування американських балістичних ракет ATACMS.

"Новий розділ цієї війни (не)офіційно розпочатий. Для російських військ більше немає безпечних місць у межах… міжнародно визнаних кордонів України. А значить: жодної можливості середньостроково зберегти за собою Південь, Крим і Чорноморський флот. Годинник уже пішов у зворотному напрямку", – запевнив Подоляк.

Він зазначив, що тепер Кремль буде змушений визнати реалії, що склалися на полі бою, і записування українських територій в російську конституцію не допоможе.

Відео дня

"Нафтогазова голка ще відтягує кінець. Але він уже давно став неминучим", – наголосив Подоляк.

Перше застосування ракет ATACMS в Україні

Як писав УНІАН, цієї ночі на аеродромі поблизу окупованого Бердянська пролунали потужні вибухи. Під час цього удару було знищено кілька російських вертольотів. При цьому росіяни доволі швидко заявили, що це був удар ракетами ATACMS, про поставку яких Україні офіційно не повідомлялося.

Після того, як кілька аторитетних американських ЗМІ із посиланням на джерела написали, що Україна вперше застосувала ракети ATACMS, цю інформацію вже офіційно підтвердив президент Володимир Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: