Бої за Авдіївку тривають / фото 148 окрема артилерійська бригада

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" російські окупанти почали активніше використовувати бронетехніку під час штурмових операцій, повідомив командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Напруженою, але контрольованою залишається обстановка в операційній зоні ОСУВ "Таврія". Ми бачимо мету противника - будь-якою ціною і якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені ним минулого літа території", - повідомив Тарнавський.

Він також додав, що загалом, протягом минулої доби на цьому напрямку втрати окупантів становили 458 осіб та 25 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА. 

Відео дня

"Серед знищеної або пошкодженої техніки - 9 танків, 11 бойових бронемашин, 2 артилерійські системи, 2 автомобілі та 1 одиниця спеціальної техніки. Також злетів у повітря 1 склад боєприпасів. Знищено ще 1 важливий об’єкт росіян. Нейтралізовано або знищено 139 БпЛА різних типів", - сказав Тарнавський. 

За словами командувача, протягом минулої доби армія РФ завдала 25 авіаційних та 2 ракетних удари, вчинила 57 штурмових дій та 663 артобстріли.

Війна в Україні: останні новини

Днями Тарнавський повідомляв, що в операційній зоні ОСУВ "Таврія" російські окупанти дедалі частіше вчиняють хімічні атаки. Протягом лише однієї доби на цьому напрямку ворог здійснив 6 скидів боєприпасів із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії хлорпікрин. 

За інформацією Forbes, РФ у боях за Авдіївку втратила величезну кількість танків. За кожен знищений український танк РФ "відплачує" 12 своїми. Загалом, в боях за Авдіївку ворог втратив 214 одиниць танків, що становить десяту частину від загальної кількості на фронті. 

Вас також можуть зацікавити новини: