"Байрактари" на початку повномасштабної війни були корисними для України / BaykarTech

Українські безпілотники здатні атакувати багато об’єктів на території Російської Федерації. Як заявив експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо", під удар дронів можуть потрапити різні сфери російської воєнної інфраструктури.

Однак Москва веде підготовку до потенційних атак БПЛА. У тому числі покращують систему роботи ППО.

"Якщо брати Кремль, то вони до сценарію з безпілотниками готуються. Вони поруч у кварталах заливають бетоном майданчики, щоб ставити новітні С-400. Якщо брати північніше від Москви на 120 км – там є завод "Радуга" у місті Дубна, де виготовляють ракети Х-101 і очевидно, будуть виготовляти ракети Х-50, про серійне виробництво яких говорив наш Генштаб. Якби 20 безпілотних "Стрижів" з "бавовною" долетіли туди і попадали на цехи – росіяни їх би не чекали і це б поламало їм стратегічні плани", - заявив Киричевський.

Відео дня

Окрім заводів з виготовлення зброї українські повітряні сили також можуть атакувати і інші об’єкти промисловості, від котрих залежить Росія.

"Можна інші об'єкти – основний експорт нафти РФ іде через Чорне море. Є нафтові термінали в районі Новоросійська, аж занадто близько до бази ВМФ – там один раз безпілотник уже падав, можемо повторити. Судячи з усього, нічого більш потужного, аніж ЗРК "Панцирь-С1", вони виставити не здатні. За досвідом Лівії, вони могли збивати до 15 "байрактарів". Дуже багато цікавих об'єктів можна дістати", - додав експерт.

"Бавовна" на території РФ: що відомо з актуального

Як повідомляв УНІАН 10 квітня, під Москвою сталася масштабна пожежа складу із запчастинами. Очевидці перед займанням чули гучний вибух.

У Казані 15 квітня стався гучний вибух в районі танкового полігону. Після цього піднявся високий стовп диму. "Бавовну" на собі відчули і тамтешні жителі, у яких "затряслися вікна".

16 квітня у Білгородській області влада повідомила про приліт снаряда в дах будинку. Росіяни опублікували фото кімнати з пробитою стелею, однак слідів саме вибуху там не було.

Вас також можуть зацікавити новини: