Експерт пояснив, чи вплине захоплення Бахмута окупантами на прорив росіян / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az і Баку.TV

Відхід українських військових з Бахмута у Донецькій області не сприятиме прориву російської армії. Зруйноване окупантами місто вже виконало своє завдання.

За словами експерт Українського інституту майбутнього Івана Ступака, Кремль за весь час, витрачений на спроби захоплення Бахмута, втратив багато людей, техніки, озброєння і часу.

Водночас союзники України очікують контрнаступу ЗСУ, що стане сигналом до масових поставок зброї та боєприпасів для української армії.

Відео дня

"При підготовці наступу буде готуватися кілька варіантів, і остаточне рішення буде прийматися вже в останній момент", - повідомив експерт в ефірі "Апостроф TV".

Бої за Бахмут - що відомо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на Донбасі одна з найважчих битв, зокрема на Бахмутському, Вугледарському, Авдіївському, Сіверському, Сватівському, Лиманському та Запорізькому напрямках.

4 березня українські бійці повідомляли, що бої ведуться на околицях міста, але сам Бахмут контролюють Збройні Сили України.

Аналітики та нституту вивчення війни вважають, що найманці ПВК "Вагнер", які і ведуть наступ, не можуть оточити Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: