В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Російські війська зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за добу там відбулося відбулось 24 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Моначинівка, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині", - йдеться у повідомленні.

Війна в Україні 21 травня - ситуація на "гарячих" напрямках

Говорячи про ситуацію на фронті, в Генштабі ЗСУ зазначили, що:

Відео дня
  • на Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії у напрямку  Івано-Дар’ївки, успіху не мав; завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Невське; артилерійських обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення; зокрема, Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії; бої за місто Бахмут тривають; протягом доби противник безуспішно намагався відновити втрачені позиції південніше населеного пункту Іванівське; до того ж, вів наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мав; завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Бахмут та Іванівське; від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Маркове, Бахмут, Іванівське, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Авдіївки та Первомайського, успіху не мав; протягом доби завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області;
  • на Мар’їнському напрямку, як мовиться у зведенні, підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка; ворог завдав авіаційних ударів поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки; у той же час, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Війна в Україні 21 травня - актуальне

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу упродовж минулої доби на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках відбулось 53 бойових зіткнення.

Загальні бойові втрати противника з початку війни серед особового складу склали 203 тисяч 160 чоловік. За минулу добу ЗСУ ліквідували 730 загарбників.