Росіяни використовують бронетехніку з метою прориву / фото wikimedia.org

На Авдіївському напрямку останніми днями російські окупанти почали використовувати броньовану техніку у складі взводів і навіть на рівні рот, розповів командир підрозділу БпАК у складі 3-ї окремої штурмової бригади Вадим Мазевич.

За його словами, це свідчить про те, що ворог залучає свої резерви і використовує бронетехніку з метою прориву.

"Однак це їм на даний момент не вдається, оскільки ми тримаємо оборону на тих позиціях, які заздалегідь підготували", - зауважив він в ефірі Еспресо.

Відео дня

Мазевич розповів, що стримувати росіян дуже важко попри те, що українські оборонці отримали непогану кількість боєприпасів до артилерії.

"Боєприпасів потрібно більше. На сьогодні співвідношення у деяких випадках таке, що на кожних 4-5 пострілів ворожої артилерії приходиться тільки один наш. Хочемо сказати, що ми працюємо ефективно, але хочеться більше боєприпасів", - додав військовий.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Російські окупаційні війська навесні продовжать спроби локальних атак і спробують підготуватися до нового наступу цього літа.

Як повідомляє  ISW, вирішальну роль у здатності Сил оборони утримувати свої позиції та відбивати нові атаки противника у найближчі місяці відіграє надання допомоги Заходу у сфері безпеки.

Аналітики переконані, що загарбники спробують зберегти темпи своїх наступальних операцій по всій лінії фронту, щоб не давати ЗСУ стабілізувати свої оборонні лінії.

Вас також можуть зацікавити новини: