РФ значно переважає Україну в кількості випущених снарядів / фото 148 ОАБр ДШВ

Катастрофічний брак снарядів у Сил оборони може призвести до прориву фронту, заявив в ефірі телемарафону військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

"Найкритичніший момент буде тоді, коли ми взагалі не будемо використовувати артилерію. Тобто це коли артилерійська батарея буде на добу робити по декілька пострілів. Це все призведе до просідання фронту і прориву на тих чи інших локаціях, які найбільше вразливі та на які найбільше кількість ворожого угруповування тисне", – пояснив Коваленко.

Він також додав, що наразі РФ значно переважає Україну в кількості випущених снарядів, але й Кремль скоротив їхнє використання. 

Відео дня

"Ситуація доволі складна, в нас дефіцит, який не дозволяє не лише вести наступальні дії. У нас є навіть проблема з обороною через те, що немає пропорційно розділення боєкомплекту між артилерійськими підрозділами. Своєю чергою Росія зараз отримує значну підтримку від Північної Кореї, від Ірану в цьому питанні. І вони хоч і не можуть робити середньостатистично стільки пострілів, скільки це було у 2022 році, але все одно це значно більше, ніж собі можемо дозволити ми", – сказав експерт.

Проблема зі снарядами у Сил оборони: що треба знати

За словами ветерана АТО Євгена Дикого, ситуацію з браком снарядів в України можна порівняти з тим, що було на початку 2022 року.

Через цю проблему, міністр оборони України Рустем Умєров написав листа до європейських партнерів, де йшлося про критичний брак боєприпасів в української армії. Ворог випускає втричі більше снарядів, ніж Сили оборони. Зазначається, що Україні необхідно 200 тисяч 155-мм снарядів на місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: