Військовий експерт оцінив загрозу наступу на Україну з боку Білорусі / фото ua.depositphotos.com

У військового експерта Олега Жданова запитали, чи чекати Україні наступу з боку Білорусі, зокрема на Рівне та Житомир. Оскільки в РБ формується 3-й армійський корпус.

"Так, корпус формується, але він формується вже з червня, тобто вже більше двох місяців", - відповів він на своєму YouTube-каналі.

За його словами, 15 тисяч осіб передислокувати з технікою і озброєнням - це не може не залишитися непоміченим. Якби його вже почали перекидати, українська чи західна розвідка вже про це заявила б.

"Річ у тім, що одним корпусом у 15 тисяч ви ніколи не переріже західних шляхів або зв'язувальних у Житомирській або в Рівненській області. Цього недостатньо. Сьогодні - не 24 лютого", - наголосив Жданов. 

Військовий експерт зазначив, що сьогодні зайти в Україну силами одного корпусу - нереальне завдання. Він додав, що танковий корпус може вплинути на зміну ситуацію хіба на Бахмутському або Авдіївському напрямку.

"Навряд чи Путіну вдасться дотиснути Лукашенка, якщо він його ще не дотиснув", - переконаний Жданов.

Участь Білорусі у війні Росії проти України

З перших днів вторгнення Росія здійснює ракетні удари по Україні з території Білорусі.

28 червня Білорусь оголосила військові збори біля кордону з Україною. На Волинському та Поліському напрямках можливі провокації з боку РБ.

За словами радника голови ОПУ Олексія Арестовича, боятися нападу з боку Білорусі не варто. Зараз з країни масово вивозяться боєприпаси в Росію. А в разі підготовки до вторгнення їхню кількість, навпаки, намагалися б наростити.

1 липня Білорусь продовжила військові навчання на кордоні з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: