Українські бійці відбивають атаки росіян / фото 43 окрема механізована бригада

Росія намагається задіяти останні системні резерви для вирішення своїх тактичних завдань - захоплення Донецької та Луганської областей. Однак глобальних перспектив у росіян щось захопити на цих напрямках немає.

Таку думку висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України в 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в інтерв'ю "Обозревателю", коментуючи думку окремих експертів про те, чи можливий перелом у війні на користь росіян.

"Важкі бої на сході підштовхують експертів до думки про те, що можливий перелом у війні на користь РФ. Але я з цим принципово не згоден", - зазначив він.

Відео дня

На думку експерта, Росія зараз щосили намагається продемонструвати, що контрнаступ України провалився.

"І цю думку Кремль намагається донести до всіх у світі. Але необхідно довести, що вони мають пріоритет і перспективи перемог. Тому і ставиться завдання захоплення окремих населених пунктів. Наприклад, довгий час, близько трьох місяців, окупанти намагаються захопити Куп'янськ, але ця операція фактично провалилася. Сюди були кинуті близько 110 тисяч особового складу, перша танкова армія, Кантемирівська дивізія, безліч спецназу і найманців, але просунувшись на кілька кілометрів, вони були змушені відійти під ударами наших військ. І зараз глобальних перспектив захопити там щось немає", - заявив Маломуж.

РФ підтягує резерви на півдні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у Силах оборони півдня України заявили, що на Херсонському напрямку російські сили нарощують фортифікаційне обладнання і підтягують резерви:

"Збільшено кількість спостережних пунктів і вогневих позицій, триває тиск на правий берег артилерійськими обстрілами, противник активізує застосування дронів".

Вас також можуть зацікавити новини: