Сергій Цехоцький розповів про ситуацію під Авдіївкою / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні. Офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький погоджується з твердженням, що наступ росіян біля міста Авдіївка "захлинувся".

Лінія фронту вирівнялася, українські воїни мають боєприпаси, розповів воїн в ефірі телемарафону. За його словами, перевага супротивника у такому - "як злодій нападати, коли цього ніхто не очікує. "Нападати, коли вони кажуть одне, а роблять друге. От і коли зустрічаються на полі бою з противником, який може дати їм відсіч, - ось тут у них відразу починає "грати" щось інше", - додав він.

За його словами, і відомості, отримані під час допиту полонених, і перехвати розмов вказують на дуже низький морально-психологічний стан росіян.

Відео дня

Американський Інститут вивчення війни (ISW) опублікував свіжу карту бойових дій, на якій видно, що коїться біля Авдіївки.

Свіжа карта бойових дій в Україні / карта understandingwar.org

Коли почалася війна в Україні, і що треба знати про ситуацію під Авдіївкою

17 лютого українські воїни вийшли з Авдіївки за наказом головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Наші воїни відійшли з міста на фоні того, що мали "снарядний голод". 

28 числа спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - офіцер Дмитро Лиховій, повідомив, що захисники України на Авдіївському напрямку обрали нову лінію оборони. За його словами, оборонним діям має сприяти рельєф місцевості.

Вас також можуть зацікавити новини: