Військовий розповів, чому окупанти зосереджуються на Новопавлівському напрямку / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

Одним із найбільш напружених напрямків на фронті став Новопавлівський. Зокрема, ворог переміщує сили в район Новомихайлівки й намагається захопити це село. В інтерв'ю OBOZ.UA ветеран війни Олег Симороз пояснив, чому цей напрямок для росіян настільки важливий.

"Насправді ворог здійснює наступальні дії по всій ділянці фронту. Те, що ми бачили під Авдіївкою, тепер бачимо тут – це стратегічно-тактичні дії ворога, зокрема, з метою відкинути наші війська подалі від Донецька. І треба визнати, що це йому вдається. На жаль, є проблеми з нашими резервами, з фортифікаційними спорудами", - розповів він.

Він пояснив що на Новопавлівському напрямку ворог веде тактичні дії з метою відсунути українські війська від Донецька, у якому концентруються сили ворога, керівництво, склади.

Відео дня

"Якщо ми говоримо про історію деокупації Донбасу, наших територій, то Донецьк, безперечно, має стратегічне значення. Для нас дуже важливо мати його під вогневим ураженням. І саме з тих територій, з Авдіївки, з Новомихайлівки, з Старомихайлівки, Мар'їнки це вдавалося робити з різного виду озброєння. Водночас просування ворога на цих напрямках обмежує нас у використанні певних засобів. Ми вимушені працювати далекобійною артилерією", - пояснив він.

Він додав, що ворог знаходить слабкі місця в нашій обороні. Водночас, коли ЗСУ мали б відступити на більш вигідні позиції, -  цих позицій немає, вони не підготовлені.

"Слід визнати, що не все добре в нас із фортифікаційними спорудами, з підготовкою певних запасних і оборонних позицій, куди можна відступити. Як ми бачимо, на деяких місцях дуже проблематично закріплятися". – акцентував Симороз.

Ситуація на фронті

Лише за одну добу, 6 березня у районі Новомихайлівки знищено більше десятка одиниць бронетехніки ворога, у т.ому числі 4 танки. 

За минулу добу на фронті відбулося 86 бойових зіткнень. Зокрема, на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Орлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Красногорівки, Новомихайлівки Донецької області. Там ворог, 27 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: