РФ відправила до лінії фронту БМП з "фальшивими" солдатами / фото wikimedia.org

Російська армія посадила цілий загін того, що схоже на купу муляжів, на БМП і покотила їх до лінії фронту біля Білогорівки в Луганській області. Про це пише військовий оглядач Forbes Девід Екс.

За його словами, ніхто точно не знає відповіді про цілі, які прагне досягнути РФ завдяки цьому кроку, при цьому "БМП з їхніми "фальшивими" солдатами — кожен у зеленій формі російської армії — представляють одну з найдивніших таємниць 22-місячної війни Росії проти України".

Екс припускає, що росіяни сподівалися, що манекени привернуть увагу безпілотників, які всюди, майже весь час, над лінією фронту в Україні протяжністю 600 миль.

Відео дня

"Обидві сторони ... вже розгортають приманні машини та літаки, щоб заманити ворожу артилерію та ракети. Чому б також не розгорнути солдатів-приманок для цькування дронів? У будь-якому випадку, щонайменше дві БМП, які везли фальшивих солдатів, були підбиті, не діставшись місця призначення", - констатує експерт.

Він зазначавє, що 81-ша бригада української армії зрештою підірвала застряглі муляжі БМП та їхній штучний людський вантаж гранатометними безпілотниками.

"Але порахувати вартість є сенс. Безпілотна граната коштує всього кілька доларів. Більш дорогий варіант удару безпілотника, двофунтовий FPV з фунтом вибухівки, може коштувати 500 доларів. Манекен коштує 50 доларів на Amazon.com — і українці підірвали їх близько 10, а також пару БМП вартістю багато мільйонів доларів. Неясно, чи вижили екіпажі БМП з трьох осіб після поразки", - йдеться у статті.

Екс стверджує, що навіть російська армія не охоче ризикне шістьма справжніми людьми замість того, щоб "розгорнути купу фальшивих людей, аби обманом змусити українців витратити, у кращому випадку, кілька безпілотників вартістю кілька тисяч доларів".

Муляжі у війні РФ з Україною

Росія витратила сотні ракет і БПЛА на знищення муляжів української військової техніки. Точні копії українських гаубиць Д-20, американських гаубиць М777, мінометних установок, радіолокаційних станцій, засобів ППО і багатьох інших зразків військової техніки масово створюються всередині прихованого від очей сторонніх невеликого ангара з єдиною метою: бути знищеними якомога швидше.

Вас також можуть зацікавити новини: