Окупанти хочуть провести "референдум" на захоплених територіях / скріншот

Російські окупанти почали перекидати на херсонський напрямок свої підрозділи, за останні три доби туди перегнали 800 одиниць техніки для зміцнення угруповання на правому березі.

Про це розповів 24 каналу російський правозахисник Марк Фейгін.

За його словами, за допомогою такої кількості військ росіяни спробують відстрочити наступ ЗСУ і провести на захоплених територіях так званий "референдум". Фейгін також припустив, що" голосування " на окупованих територіях за приєднання до РФ може пройти Дистанційно, як це Кремль робив на місцевих виборах в 2021 році.

Відео дня

"Провели пілотні вибори онлайн. Там було повністю все сфальсифіковано. Одна людина могла голосувати по п'ять разів. Заявляли, що людина має право переголосувати. І тут вони скажуть, що проголосували 100%. Скажуть: "ви що хочете, щоб люди під обстрілами ходили на дільниці? Адже ми не звірі, тому навіть дільниць не робимо", - розповів він, додавши, що "голосування" може тривати протягом тижня або місяця.

"Москві важливо, щоб деокупація Херсонщини не відбулася до 11 вересня, щоб вони могли оголосити це російською територією, а потім заявити, що йде наступ на їхню землю. Скажуть, що готові використовувати ядерну зброю для захисту своєї території", - сказав він.

Фейгін не виключив, що ЗСУ можуть застосувати в найближчі тижні несподівану тактику, яка зруйнує плани Кремля.

"Зараз росіяни спробують наступати на Миколаїв. Швидше за все це роблять для того, щоб ЗСУ не наступали на Херсон. І мета - стримати референдум", - спрогнозував він.

Раніше були названі напрямки, на яких росіяни можуть почати наступ найближчим часом.