Поки розмінування ще навіть не почалося, влада не може забезпечити доступ представників ЗМІ до Херсона / скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки розмінування ще навіть не почалося, влада не може забезпечити доступ представників ЗМІ до Херсона.

"Невдовзі після того, як наші сили оборони вийдуть на визначені рубежі, у Херсоні почнуться стабілізаційні заходи, як це було всюди. Ми послідовно знешкоджуємо небезпеки. Перше – міни. Окупанти залишили дуже багато мін і вибухівки, зокрема на життєво важливих обʼєктах. Будемо очищувати", - зазначив президент в вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що поки розмінування ще навіть не почалося, влада не може забезпечити доступ представників ЗМІ в Херсон.

Відео дня

"Треба розмінувати хоча б базові комунікації, перевірити основні об’єкти", - сказав він.

Глава держави наголосив, що у місто повертатимуть всі умови нормального життя – "настільки, наскільки це можливо".

"Одразу за нашими оборонцями йдуть поліцейські, сапери, рятувальники, енергетики... Повертається медицина, зв’язок, соціальні послуги... Повертається життя", - додав він.

Звільнення Херсона 11 листопада

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 листопада, в Херсон, який був окупований в перші дні повномасштабної війни, зайшли українські військові.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр уточнила, що зараз українські війська знаходяться на підступах до Херсона, в місто зайшли спеціальні підрозділи.

У той же час в Генштабі ЗСУ повідомили, що на Херсонському напрямку передові підрозділи Збройних сил України в деяких місцях вже дійшли до правого берега Дніпра, додавши, що тривають заходи щодо виявлення і знищення противника в ряді населених пунктів, і з міркувань безпеки офіційне оприлюднення результатів операції буде надано пізніше.